1 φλ φρέσκα μανιτάρια σε φέτες (300γρ)
2½ κουταλιές σούπας ξύδι
1 κουταλιά νερό
3 κουταλιές σούπας κόκκινο κρασί
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
4-5 φύλλα μαρούλι
Αλάτι, Πιπέρι,
Ζεσταίνουμε το ξύδι, το νερό, το κρασί και το σκόρδο σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να αρχίσουν να βράζουν. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε στον πάτο μιας σαλατιέρας τα μαρούλια και από πάνω τοποθετούμε τα μανιτάρια.
ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Ενέργεια (Kcal) 40
Υδατάνθρακες (γρ) 5
Πρωτεΐνες (γρ) 3
Λίπη (γρ) 1
0 Σχόλια