Σαρδέλες Φούρνου Λεμονάτες Με Πατάτες Και Σκόρδο

29 Aug, 2018 | ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΥΛΙΚΑ

8 μέτριες πατάτες
1 κιλό σαρδέλες ή γαύρος
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα πικάντικη
2 λεμόνια (χυμός)
1 κουταλιά γλυκού ρίγανη
3/4 φλ. ελαιόλαδο
4-5 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες. Τις τοποθετούμε σε ταψάκι να είναι στριμωγμένες. Ρίχνουμε στο ταψί και το σκόρδο, τη ρίγανη, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά ν’αναμειχθούν όλα τα υλικά. Συμπληρώνουμε νερό μέχρι τη μέση της πατάτας (περίπου 1 ποτήρι). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις και σε αέρα για 40΄ μέχρι να μαλακώσουν.
Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τις σαρδέλες, με μαχαίρι κόβουμε το κεφάλι και τραβάμε με απότομη κίνηση για να φύγουν και τα εντόσθια. Ελαφρά ξύνουμε το δέρμα να φύγουν τα λέπια. Πλένουμε με άφθονο τρεχούμενο νερό και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι. Πασπαλίζουμε με αλάτι και τις φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να γίνουν οι πατάτες. Όταν τρυπήσουμε τις πατάτες με πιρούνι και δούμε ότι μαλάκωσαν, τότε τοποθετούμε τις σαρδέλες τη μία πάνω στην άλλη σε στρώση, πάνω στις πατάτες και αφήνουμε να ψηθούν για ακόμη 15΄. Σερβίρονται ζεστές με πατάτες και την υπέροχη σάλτσα τους.

ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ (μερίδα)  
Ενέργεια (Kcal) 215
Υδατάνθρακες (γρ) 31
Πρωτεΐνες (γρ) 8
Λίπη (γρ) 6.5
   

 

Mama Ponao

Mama Ponao

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρχειοθήκη