Σουφλέ Σπανάκι

24 Jan, 2018 | ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΥΛΙΚΑ

700γρ σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 ½ κουταλιά σούπας αλεύρι

½ φλιτζάνι αποβουτυρωμένο γάλα

3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 αυγό ολόκληρο και 5 ασπράδια αυγών

4 κουταλιές σούπας τριμμένη παρμεζάνα

½ κουταλάκι του γλυκού άσπρο πιπέρι

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι, το ανακατεύουμε με το αλεύρι και προσθέτουμε το γάλα. Ρίχνουμε στο μίγμα το σπανάκι, το κρεμμύδι, πιπέρι και αλάτι. Χτυπάμε τα αυγά μαρέγκα και ανακατεύουμε με το σπανάκι. Βάζουμε το μίγμα σε ταψί ή πυρέξ, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 35 λεπτά. Τρώγεται ζεστό.

 

ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ (μερίδα)  
Ενέργεια (Kcal) 254
Υδατάνθρακες (γρ) 16
Πρωτεΐνες (γρ) 16
Λίπη (γρ) 14

www.denikarou.gr

Mama Ponao

Mama Ponao

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρχειοθήκη