Υλικά για 4 μερίδες:
600 γρ. φρέσκο σπανάκι
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
600 ml ζωμό λαχανικών
2 κ.σ. (40 γρ.) τυρί κρέμα light
1 κ.γ. σκόνη αποξηραμένου σκόρδου
1 κ.σ. κουρκουμά
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φέτα ψωμί σε κυβάκια
2 κ.σ. κουκουνάρι
αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει βυθίζουμε το σπανάκι και αφήνουμε για 2-3 λεπτά.
- Αφαιρούμε και μεταφέρουμε σε μπολ με παγωμένο νερό με παγάκια.
- Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο, τον κουρκουμά, αλάτι και πιπέρι για 7-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να γυαλίσουν.
- Στραγγίζουμε το σπανάκι να φύγει η περίσσεια νερού.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, το σπανάκι, το ζωμό και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και χτυπάμε με ραβδομίξερ χειρός.
- Σε τηγάνι καβουρδίζουμε το κουκουνάρι και ψήνουμε τα κυβάκια ψωμιού μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Σερβίρουμε με έξτρα τυρί κρέμα light αραιωμένο με λίγο νερό, σπιτικό κρουτόν και λίγο κουκουνάρι.
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/4 συνταγής)
Ενέργεια: 151 kcal
Υδατάνθρακες: 20 γρ.
Πρωτεΐνη: 7,1 γρ.
Λιπαρά: 4,8 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 1 γρ.
Φυτικές Ίνες: 4,1 γρ.
0 Σχόλια