Σπιτικός Χοιρινός Γύρος

7 Feb, 2018 | ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Υλικά για 4 μερίδες:

500 γρ. ψαρονέφρι κομμένο σε μακρόστενες λωρίδες

2 κ.σ. λευκό ξύδι

2 κ.σ. ρίγανη

2 κ.γ. αποξηραμένο ή φρέσκο θυμάρι

1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

1 κ.σ. μέλι

2 κ.γ. ελαιόλαδο

αλάτι & πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Σε μία σακούλα μαριναρίσματος ή σε γυάλινο μπολ τοποθετούμε το ψαρονέφρι και όλα τα υπόλοιπα υλικά της μαρινάδας εκτός από το μέλι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για όσο χρόνο διαθέτουμε στο ψυγείο. Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι που έχει ζεσταθεί καλά ρίχνουμε το μαριναρισμένο ψαρονέφρι σε δύο δόσεις (αν το ρίξουμε όλο μαζί θα πέσει η θερμοκρασία του τηγανιού και θα βράσει στα υγρά του το κοτόπουλο πράγμα που δε θέλουμε). Μόλις το ψαρονέφρι πάρει ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές ρίχνουμε το μέλι, χαμηλώνουμε φωτιά και αφήνουμε για άλλα 2-3 λεπτά. Σερβίρουμε με ψημένες αλάδωτες πίτες για σουβλάκι, λαχανικά της αρεσκείας μας και σάλτσα από γιαούρτι με φρέσκα μυρωδικά.

 

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα

Ενέργεια: 245 kcal

Υδατάνθρακες: 3.2 γρ.

Πρωτεΐνη: 43 γρ.

Λιπαρά: 8 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 2 γρ.

Φυτικές Ίνες: 0 γρ.

dietstories.gr

Mama Ponao

Mama Ponao

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρχειοθήκη