Τι Είναι Η Ρευματοειδής Αρθρίτιδα

26 Mar, 2018 | ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Η ρευματοειδής αρθρίτιδα, είναι μια αυτοάνοση, φλεγμονώδης ασθένεια που επηρεάζει τις αρθρώσεις. Η ρευματοειδής αρθρίτιδα προκαλείται όταν το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού δυσλειτουργεί και προσβάλλει τους υγιείς ιστούς του αρθρικού υμένα των αρθρώσεων.

Η ρευματοειδής αρθρίτιδα χαρακτηρίζεται από έντονο πόνο, οίδημα (πρήξιμο) και μερικές φορές θερμότητα στις αρθρώσεις που όλα αυτά μαζί τα ονομάζουμε φλεγμονή. Οι αρθρώσεις γίνονται δύσκαμπτες, δηλαδή δύσκολο και επώδυνο να λυγίσουν και να χρησιμοποιηθούν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο ασθενής να αντιμετωπίζει μικρό ή μεγαλύτερο πρόβλημα αυτοεξυπηρέτησης και δυσκολίες στην καθημερινότητά του και στην εργασία του. Είναι χαρακτηριστική η δυσκολία να χτενιστεί το πρωί ή να δέσει τα παπούτσια του. Η ρευματοειδής αρθρίτιδα μπορεί να επηρεάσει και άλλα όργανα, όπως τα μάτια, τους πνεύμονες, την καρδιά ή το δέρμα.

Πρόκειται για το κατ’ εξοχήν φλεγμονώδες νόσημα και χρήζει έγκαιρης και εντατικής θεραπείας με ειδικά αντιρευματικά φάρμακα σε μορφή χαπιού ή σε ενέσιμη μορφή όπως οι βιολογικοί παράγοντες.

 

Mama Ponao

Mama Ponao

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρχειοθήκη