Δεν Ξεχνώ Το Αντηλιακό Μου!!!

20 Jun, 2019 | ΓΙΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ

Οι καλοκαιρινές διακοπές και η ξεγνοιασιά της παραλίας έχουν αρχίσει… Οι περισσότεροι έχουμε συνδέσει τις διακοπές με τις δροσερές στιγμές δίπλα στο νερό αλλά και το «μαύρισμα».

Παρότι κάποια πράγματα θεωρούνται γνωστά και αυτονόητα, καλό θα ήταν να επαναλάβουμε κάποιες συμβουλές για να αποφύγουμε τις δυσάρεστες συνέπειες των ηλιακών εγκαυμάτων και του καρκίνου του δέρματος.

-Δεν εκθέτουμε απ’ ευθείας στον ήλιο βρέφη και μικρά παιδιά. 

-Αποφεύγουμε την ηλιοθεραπεία κατά τις μεσημεριανές ώρες.

-Χρησιμοποιούμε αντηλιακό ακολουθώντας την σύσταση του Δερματολόγου.

-Θα πρέπει να το έχουμε αγοράσει πρόσφατα, διότι το περσινό εκτός του γεγονότος ότι πιθανόν «έχει περάσει η ημερομηνία λήξης του», έχει χάσει και κάποιες από τις «προστατευτικές» του ιδιότητες.

-Δεν αμελούμε να το χρησιμοποιούμε, ιδίως τις πρώτες ημέρες που θα βρεθούμε στην παραλία, διότι όσο πιο λευκό είναι το δέρμα, τόσο πιο ευάλωτο είναι στη βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία.

-Βάζουμε αντηλιακό περίπου 15 – 20 λεπτά πριν εκτεθούμε στον ήλιο και ανανεώνουμε περίπου κάθε 2 ώρες.

-Τοποθετούμε σωστή ποσότητα αντηλιακού σε όλες τις εκτεθειμένες επιφάνειες του σώματος μας, δίνοντας  ιδιαίτερη προσοχή στην περιοχή του αυχένα, τα αυτιά και τη μύτη που συνήθως ξεχνάμε…

-Δεν αφήνουμε το αντηλιακό εκτεθειμένο στον ήλιο διότι αλλοιώνεται η χημική του σύσταση και μεταβάλλεται η αποτελεσματικότητα του.

Καλές Διακοπές!!!
dryfanti.gr

Mama Ponao

Mama Ponao

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρχειοθήκη