ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Μερίδες: 16
- 1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/4 του φλιτζ ζάχαρη άχνη
- 1/2 φλιτζ. βούτυροo
- 1 κουτί τυρί Φιλαδέλφια light
- 1/3 του φλιτζ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 φλιτζ. φράουλες
τεμαχισμένες - 1 φλιτζ. κονσέρβα ροδάκινα ή αχλάδια
- 1 φλιτζ. κεράσια
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
- 5 κ.γ. καλαμποκάλευρο
- 1 – 1/4 του φλιτζ. χυμό ανανά
- 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με τη ζάχαρη άχνη.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και φτιάχνουμε τη βάση για την τάρτα.
- Στη συνέχεια πιέζουμε το μείγμα σε ένα σκεύος διαμέτρου 12 ιντζων, φτιάχνοντας μία λεπτή βάση.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου για 10-12 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα καστανό χρώμα.
- Έπειτα αφήνουμε τη βάση για την τάρτα να κρυώσει.
- Σ’ ένα μικρο μπολ, χτυπάμε το τυρί, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να γίνει ένα ομογενές μείγμα.
- Στη συνέχεια αλείφουμε το μείγμα πάνω στη ψημένη βάση τάρτας που φτιάξαμε.
- Προσθέτουμε πάνω στη βάση όλα τα φρούτα.
- Για το γλάσο ανακατεύουμε το καλαμποκάλευρο, το χυμό ανανά και το χυμό λεμονιού μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Το βράζουμε για περίπου 2 λεπτά, ανακατεύοντάς το συνεχώς μέχρι να πήξει.
- Στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το ρίχνουμε πάνω από την τάρτα φρούτων.
- Τοποθετούμε την τάρτα στο ψυγείο.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
0 Σχόλια