ΥΛΙΚΑ
4 κόκκινες πιπεριές κομμένες στα τέσσερα
2 κίτρινες πιπεριές κομμένες στα τέσσερα
2 πράσινες πιπεριές κομμένες στα τέσσερα
4 μανιτάρια πλευρώτους κομμένα στα τέσσερα
1 μελιτζάνα κομμένη σε φέτες οριζόντιες 200 γραμ.
4 μπουκίτσες μοτσαρέλα
Για το ντρέσινγκ βασιλικού
2 κουταλιές σούπας ξύδι από κρασί
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
1 φλ. τσαγιού φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
1 κουταλιά σούπας νερό
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
λίγο αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τις πιπεριές σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα με τη φλούδα προς τα πάνω και τις ψήνουμε σε καυτό γκριλ μέχρι να μαυρίσουν απ’ έξω. Στη συνέχεια τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις σκεπάζουμε με μεμβράνη ώστε να ιδρώσουν και να ξεφλουδίζονται πιο εύκολα. Βάζουμε τις μελιτζάνες και τα μανιτάρια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τα ψήνουμε στους 200οC σε προθερμασμένο φούρνο για 15΄. Εν τω μεταξύ χτυπάμε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ στο μπλέντερ να γίνουν σαν κρέμα. Ισο-μοιράζουμε λίγο απ’ όλα τα λαχανικά σε 4 πιάτα. Σκορπίζουμε από πάνω μπουκίτσες μοτσαρέλα και περιχύνουμε κάθε πιάτο με ντρέσινγκ βασιλικού
ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ (μερίδα) | |
Ενέργεια (Kcal) | 247 |
Υδατάνθρακες (γρ) | 20 |
Πρωτεΐνες (γρ) | 12,5 |
Λίπη (γρ) | 13 |
0 Σχόλια